Google search

Google search

М'ятний цукровий скраб

• Олія кокосова - 60 г

• Марсельське мило (або будь-яке інше з високим вмістом олії) - 120 г

• Ефірна олія м'яти - 3-4 краплі

• Цукор (дрібний) - 1 склянка

• Силіконова форма з порційними відділенням

На водяній бані або в мікрохвильовій печі (з інтервалами по 15 секунд) розтопити мило. Додати розтоплене мило в кокосову олію і перемішати до однорідного стану, додати олію м'яти.  Додати цукор і розмішати до кашоподібного стану. Наповнити силіконову форму, залишити висихати протягом двох годин.

Кожній порції скрабу досить для одного застосування, а його порційність робить його зручним для застосування і зберігання.

Кавовий скраб з кокосовою олією

• Мелена кава - 1 склянка

• Цукор або сіль - 1 склянка

• Кокосова олія - 130 г

• Мелена кориця (за бажанням) - 0,5 ч.л.

• Екстракт ванілі (за бажанням) - 1 ч. л.

Розтопити кокосову олію і дати їй охолонути, але не застигнути. Додати всі інгредієнти, перекласти в скляну ємність.

Регулярність використання 1-2 рази в тиждень.

Шоколадний скраб на основі кокосової олії

• Коричневий цукор - 1 склянка

• Кокосова олія - 120 г

• Мигдальна олія - 1/3 склянки

• Какао - 2 ст. л.

• Кокосовий екстракт - 5-6 крапель

Всі інгредієнти перемішати у великій мисці до гомогенного стану (кокосову олію нагрівати не треба). Зберігати в скляній ємності при кімнатній температурі. Рекомендована частота використання - 1 раз на тиждень.

Лимонно-медовий цукровий скраб

• Очеретяний цукор - 1 склянка

• Оливкова олія - ​​¼ склянки

• Мед - 2 ст. л.

• Розмарин сушений - 2 ст. л.

• Ефірна олія лимона - 15 крапель

• Ефірна олія лаванди - 15 крапель

Змішати цукор, оливкову олію, мед і розмарин до однорідної маси. Додати ефірні олії і ретельно перемішати

Журавлинний цукровий скраб

• Свіжа або заморожена журавлина - 1 склянка

• Цукор (дрібний) - 2 склянки

• Кокосова олія - 120 г

• Ефірна олія апельсина - 12 крапель

• Скляна ємність для зберігання з герметичною кришкою

Приготувати з журавлини пюре. Змішати його разом із кокосовою олією і цукром. Додати олію апельсина.

Зберігати в холодильнику.

Цукровий скраб з зеленим чаєм

• Цукор - 1 склянка

• Олія виноградних кісточок - 1/8 склянки

• Міцно заварений зелений чай (кімнатної температури) - 1/8 склянки

• Пакетик зеленого чаю - 1 шт.

З'єднати всі інгредієнти у великій ємності і перемішати (чайний пакетик розірвати і вміст висипати в загальну масу) до однорідного стану. Зберігати в скляній ємності.

Добавить коментарий