Google search

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили, що вживання в їжу ковбаси, шинки, сосисок, бекону та іншого переробленого м'яса може викликати рак товстої кишки. Дані, отримані 22 експертами з 10 країн на основі систематизації 800 наукових робіт про взаємозв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком онкологічних захворювань, підтверджують рекомендації щодо обмеження споживання таких м'ясних продуктів.

Які м'ясні продукти найбільш шкідливі?

Ми часто тамуємо свою спрагу тими напоями, які найшвидше знаходимо в магазині, забуваючи про користь, яку ми отримуємо або не отримуємо. Поговоримо про звичні та улюблені напої та про те, які з них є найменш та найбільш корисними.

Про шкідливі та корисні напої

От готуєте гарбуз зі шпинатом і не здогадуєтесь, що гарбуз — ягода. Взагалі, багато ягід ми плутаємо з овочами та фруктами і навпаки. Які ще "овочі" та "фрукти" вдало маскуються та готують нам сюрприз?

Зараз подивимось!

Він може зігріти, забезпечити прохолоду, підняти настрій, допомогти розслабитись... Він — це чай. А чи все Ви знаєте про знайомий з дитинства напій?

Пропонуємо Вам 8 фактів про чай, про які Ви навряд чи чули.

Найпопулярніше питання у тих, хто харчується рослинною їжею, стосується білків.  Друге за популярністю питання - про кальцій. «Ти не п'єш молоко і не їж молочні продукти та рибу - а як же кальцій?». Це черговий міф, і він давно розвіяний вченими. Але де ж брати такий важливий мінерал, якщо не пити молоко?

Є рослини дуже багаті на кальцій

Розвиток онкологічних захворювань, як і багатьох інших порушень, пов'язаний з нашим способом життя та харчуванням. Численні дослідження показали: чим більше в нашому раціоні продуктів, що містять антиоксиданти, тим активніше організм протистоїть вільним радикалам.

Антиоксиданти зупиняють окислювальні процеси і запобігають перетворенню здорових клітин в злоякісні ракові. 

Перелік продуктів, що містять антиоксиданти

Насіння Чіа сприяють підвищенню фізичної витривалості та поліпшенню загального стану здоров'я.

Вживання в їжу Чіа сприяє зниженню ваги тіла, і має низький глікемічний індекс, що на тривалий час знижує апетит.

Ними можливо доповнювати традиційні страви і рецепти: супи, салати, соуси, каші, солодощі.

Корисні властивості та рецепти з Чіа

До Вашої уваги десятка найсмачніших страв, не спробувати які вважається справжнім злочином, якщо Ви подорожуєте Індією.

Отже, вперед!

Какао-боби – ароматне джерело цінних компонентів, натуральний рослинний продукт, що увібрав в себе користь живої природи і силу тропічних лісів.

Ціну бобів какао не зрівняти з їх цінністю для здоров'я людини. Регулярне вживання в їжу натуральних какао-бобів заповнює дефіцит йоду, магнію, цинку, хрому та інших мінералів, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Какао-боби знайти не складно, проте цінність мають лише ті, що продаються в сирому вигляді: не дроблені, які не піддаються термічній чи іншій обробці. Властивості найсильнішого природного антиоксиданту зберігаються в сирих какао-бобах протягом декількох років.

Більше про корисні властивості свіжих какао-бобів

Тулсі - трав'яниста рослина (чагарник) родом з Індії; існує два види тулсі - темний і світлий (зелений і фіолетовий).

В лікувальних цілях тулсі вживається як трав'яний чай, як висушений порошок і як свіже листя. Ефірна олія, що отримується з карпура-тулсі, застосовується в медичних цілях і в виробництві косметики.

Чай з листям тулсі відомий жителям Індії та інших азіатських країн вже більше 5 тисяч років. Ця унікальна рослина містить антиоксиданти і має адаптогенні властивості, тобто приводить в порядок думки, допомагає зняти стрес і нервову напругу, заспокоює центральну нервову систему. Тулсі традиційно використовують в оздоровчих практиках Аюверди.

Корисні властивості напоїв з тулсі