Google search

Інгредієнти:

  • Борошно - приблизно 2 склянки. Можна взяти звичайне, але краще цільнозернове пшеничне, гречане, кукурудзяне, або взагалі змішати кілька видів.
  • Апельсиновий сік (фреш) - 1 склянка. Якщо немає соку, то можна обійтися звичайною водою. З соком виходить смачніше і ароматніше.
  • Банани стиглі - 2 шт.
  • Морква середня - 2 шт.
  • Рослинна олія - ​​4 ст.л.
  • Цукор (краще коричневий) - за смаком. Можете замінити його медом. Зазвичай достатньо буде пари ложок. А можна і зовсім не підсолоджувати.
  • Ізюм (чорнослив, курага, інжир) - жменя.
  • Горіхи будь-які - жменя. Волоські горіхи, фундук, мигдаль і навіть соняшникове насіння без шкірки.
  • Харчова сода - 1 ч.л. Якщо ви готуєте кекс на воді, то також знадобиться лимонна кислота (0,3 ч. л.), щоб погасити соду.

Готуємо банановий кекс

Вмикаємо духовку. Нам потрібна температура 170-180С.

Ізюм ретельно промиваємо і замочуємо у воді.

Банани розминаємо виделкою в пюре. Моркву натираємо на дрібній терці.

Додаємо до бананів моркву і цукор за смаком. Потім апельсиновий сік (або воду) і рослинну олію, а також родзинки.

Горіхи нарізаємо на шматочки. Додаємо горіхи в рідку суміш. Перемішуємо.

Борошно змішуємо з содою. Якщо ви готуєте кекс на воді, то додайте до борошна лимонну кислоту.

Всипаємо в рідку суміш борошно з содою. Гарненько перемішуємо виделкою. Кількість борошна може бути більшою або меншою від зазначеної. Орієнтуйтеся на густоту вашого тіста - воно повинно бути досить густим, але при цьому текучим.

Викладаємо тісто у форму для випікання. Якщо це силіконова форма, її не потрібно змащувати. Якщо у вас керамічна, скляна або металева форма, то змастіть дно і стінки рослинною олією.

Відразу ж ставимо форму з тістом в розігріту духовку. Випікаємо від 40 хвилин до 1 години при температурі 180-190 градусів. Час випікання залежить від розміру форми. Якщо ви використовуєте маленькі формочки для кексів, то час випікання скоротиться до 25-30 хвилин. У широкій неглибокій формі кекс буде пектися близько 40-50 хвилин.

Даємо кексу трохи охолонути, нарізаємо та насолоджуємося. Смачного!

Добавить коментарий