Google search

• Топінамбур - 200 г

• Рубане або дрібно нарізане м'ясо (можна фарш) - 100 г

• Морква - 1-2 шт

• Перeць солодкий - 1 шт

• Перець червоний пекучий (мелений або свіжий)

• Часник - 2 зуб.

• Олія - ​​2 ст.л.

• Мед - 1 ст.л.

• Сік лимонний

• Барбарис

• Суміш перців

• Гвоздика (ціла) - 1 шт

• Спеції (мелені куркума, коріандр, мускатний горіх, перець запашний)

• Сіль

• Селера (за смаком)

Спосіб приготування

Включаємо духовку, щоб вона прогрівалася. М'ясо дрібно рубаємо (або робимо фарш) додаємо до нього спеції. На пательні розігріваємо олію. Кидаємо туди дрібно нарізаний часник. Додаємо до часнику м'ясо, помішуючи, доводимо до напівготовності. Додаємо мед, барбарис, гострий перець, солимо. Миємо, чистимо і дрібно ріжемо моркву. Злегка обсмажуємо її на рослинній олії. Миємо й нарізаємо солодкий перець. Топінамбур теж миємо й нарізаємо півкільцями, скроплюємо лимонним соком, накриваємо харчовою плівкою.

Ставимо горщик для рагу в духовку на 5-7 хвилин прогрітися. Дістаємо його і наповнюємо. Спочатку кладемо м'ясо, потім перець, потім моркву. Ставимо в духовку на 20 хвилин. Тим часом ріжемо і трохи тушимо селеру. Через 20 хвилин додаємо в горщики топінамбур і селеру. Залишаємо рагу в духовці ще на 10-15 хвилин. Ось і смачна страва готова! Смачного!

Добавить коментарий