Google search

Що таке гранола?

Гранола — це дуже популярна та традиційна для Америки їжа для сніданку, альтернатива звичайних мюслів. Вона готується з вівсянки, горіхів, меду, а інколи навіть рису. Інгредієнти запікаються до набуття хрусткого стану. До граноли також можна додавати сухофрукти (цукати, родзинки, фініки), що ми з Вами і будемо робити. Чому ми пропонуємо приготувати гранолу? По-перше, це дуже корисно, по-друге, швидко та просто, по-третє, гранолу можна приготувати про запас і не витрачати час (та нерви) на обдумування та приготування сніданку. Ну що ж, починаємо!)

Інгредієнти

Вівсяні пластівці — 400 г (дві склянки);

горіхи, насіння — 200 г (склянка);

яблучний сік — 160 г;

мед — 160 г;

кунжутна олія — 80 г;

кориця — 2,5 столові ложки;

цукати — 200 г (склянка);

сіль та перець.

Приготування граноли

1. Почнемо з горішків. Візьміть улюблені горішки та подрібніть їх до такого розміру, щоб потім Вам було зручно їх їсти. Змішайте горіхи з вівсяними пластівцями. Обирайте звичайні пластівці, а не ті що готуються декілька хвилин. 

2. Далі переходимо до рідких компонентів граноли. Змішайте в каструльці мед, сік, кунжутну олію та додайте корицю, сіль та перець. Усю цю суміш поставте на вогонь, щоб інгредієнти з'єднались. Весь час помішуйте, але не доводьте до кипіння. 

3. Залийте отриману гарячу рідину у сухі інгредієнти та дуже добре все перемішайте. Залийте усе у форму та випікайте у духовці хвилин 40-50 при температурі 160 градусів. Щоб Ваша гранола добре та рівномірно пропеклася, діставайте її кожні 10 хвилин з духовки та перемішуйте. 

4. Поки Ваша гранола випікається, Ви не відпочиваєте, а паралельно з тим, що помішуєте її, нарізаєте цукати та ягоди. Проте, якщо вони й так невеличкі (якщо у Вас, наприклад, родзинки), це не знадобиться.

5. Після того, як гранола пропеклася, вийміть її з духовки та дайте добре охолонути. Спочатку вона буде м'якою, але коли охолоне — затвердне і стане хрусткою. Тоді додайте приготовані ягідки та знову змішайте. 

Ось і все! У Вас тепер є суперсмачний і корисний сніданок. Ви можете їсти гранолу з молоком та йогуртом, а у закритій банці вона може довго зберігатись, не втрачаючи своїх смакових та хрустких властивостей. 

Харчуйтесь правильно та смачно!

Добавить коментарий