Google search

Мигдальна халва 

Вам знадобиться:

  • Мигдаль — 200 г

  • Цукор (пісок) — 125 г

  • Вершкове масло — 85 г

  • Борошно пшеничне — 70 г

  • Ванілін 1/4 чайної ложки

Спосіб приготування

  • Залийте мигдаль окропом на 5 хвилин. Очистіть його від шкірки та просушіть на рушнику впродовж години.

  • Подрібніть мигдаль за допомогою блендера.

  • Приготуйте сироп: 200 мл води та цукор доведіть до кипіння та кип`ятіть впродовж 5 хвилин.

  • Розтопіть в каструлі вершкове масло та додайте до нього борошно з мигдалем. Обсмажуйте до золотавого кольору, а після цього залийте сиропом.

  • Проварюйте отриману суміш, поки вона не загусне.

  • Викладіть в формочку (попередньо змащену вершковим маслом) вистиглу суміш та поставте в холодильник на 4 години.

  • Через 4 години халву можна нарізати і подавати.

Молочне бурфі

Вам знадобиться:

  • Кеш'ю — 200 г

  • Вершкове масло — 80 г

  • Цукор (пісок) — 250 г

  • Сухе молоко — 400 г

  • Кокосова стружка — 50 г

  • Кунжут — 50 г

Спосіб приготування

  • Подрібніть 100 г горіхів кеш'ю за допомогою блендера.

  • Приготуйте цукровий сироп з склянки води та цукру.

  • Розтопіть в каструлі вершкове масло та додайте змелені горіхи і сироп. Проваріть 3-5 хвилин.

  • Додайте сухе молоко та перемішайте суміш за допомогою блендера. Проваріть суміш ще 7-10 хвилин.

  • Густу суміш розкладіть в форму та дайте охолонути.

  • Візьміть кокосову стружку та кунжут і обвалюйте, формуючи кульки, бурфі в кунжуті чи кокосовій стружці.

Якщо Вам смакують індійські солодощі, пропонуємо також простий рецепт морозива кулфі, а на додачу — ананаси на грилі та кремовий десерт з тофу! 

Смачного!

Добавить коментарий