Google search

Спеції

Індія — країна, що плекає науку про спеції та їх правильне застосування. Помиляються ті, хто вважає, що індійська кухня це: чим більше спецій, тим краще. Вірніше так — чим більше правильних (!) спецій, тим краще. Правильно зробити масала — це справжня наука. Поєднувати різні смаки — це ціле мистецтво! А не просто: понасипати все разом і все. А якщо Ви також полюбляєте спеції — у нас є цінні та цікаві ідеї, як їх можна зберігати на Вашій кухні.

Карі

Ця спеція посіла окреме місце в індійській кухні. Існує безліч рецептів приготування карі. В основі - завжди куркума. Додаючи до неї, наприклад, морепродукти, можна отримати коді та ще багато всього різного. Карі додають у різні страви. Найвідоміша — це, звісно ж, класичне карі — суміш тушкованих овочів з додаванням будь-яких інших інгредієнтів, наприклад, курки.

Аюрведа

Аюрведа — найдревніший трактат про медицину. Принципи аюрведи дотримуються багатьма і нині. Деякі з них випередили час і є основою, так званої, дієтології:

  • їсти треба регулярно і в один й той самий час

  • не можна після їжі запивати все водою (їжу перетравлює вогонь, а вода його погасить)

  • завжди їсти з чистими руками та душею

  • правильно поєднувати продукти (злакові з молочними, рис з овочами і т.д.)

  • їсти стільки, скільки треба (не переїдати)

Лише уявіть, що це все було відомо ще 3-4 тис. років тому!

Солодощі

Славетні рецепти, що підкорили всіх! Хто хоча б раз куштував кулфі, бурфі чи джалебі чудово розуміє, чому саме вони увійшли в ТОП. Таких солодощів не знайдете в жодній кухні світу.

 

А чим для Вас особлива індійська кухня? Яка Ваша улюблена страва?

 

Добавить коментарий