Google search

Як обрати гарбуз?

- Гарбуз повинен мати рівномірний колір.

- Мають бути відсутні вм`ятини, подряпини тощо.

- Вага гарбуза має коливатись в межах 2,5-5 кг.

- Чим менший гарбуз — тим він солодший.

Для довготривалого зберігання гарбуза необхідно забезпечити наступні умови: зберігати слід у сухому темному місці, наявність постійної вентиляції - обов`язкова. Ні в якому разі не зберігайте гарбуз на полицях, що розташовані низько, практично на підлозі. 

Користь від споживання гарбуза багато хто недооцінює. Яку саме корить приносить гарбуз:

- в гарбузі міститься більше заліза, ніж у яблуках;

- він гальмує процеси старіння;

- містить досить рідкий вітамін К, що регулює процес згортання крові;

- містить вітаміни групи А, В, С та Е;

- сприяє покращенню зору.

Цей смачний родич огірка та кавуна ще й досить простий у приготуванні.

Гарбузовий суп з сочевицею

Вам знадобиться:

  • гарбуз — 300 г
  • сочевиця — 1,5 ст.л.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • кунжутна олія — 2 ст.л.
  • перець червоний — 1 шт.
  • сіль — 1 ч.л.

Спосіб приготування:

- наріжте цибулю, моркву та перець кубиками.

- на розігрітій пательні посмажте на кунжутній олії спочатку цибулю впродовж 2 хв, пізніше додайте моркву та перець і смажте 5 хв.

- промийте сочевицю та обсушіть її і додайте до овочів, смажте впродовж 2 хв та додайте 2 склянки води.

- наріжте гарбуз та додайте в суп. Потушкуйте впродовж 15 хвилин.

- готовий суп збийте за допомогою блендера.

Гарбуз зі шпинатом

Вам знадобиться:

  • гарбуз — 500 г
  • шпинат — 200 г
  • кунжутна олія — 2 ст. л.
  • мигдаль — 50 г
  • кориця — 1 ч.л.
  • сік лимона — 1 ч.л.
  • кайєнський перець — 1 дрібка
  • сіль та перець — за смаком

Спосіб приготування:

- нарізаний гарбуз змастіть кунжутною олією та запікайте в духовці протягом 20 хв за температури 200-220 оС.

- змішайте мигдаль з корицею та кайєнським перцем та додайте 1 ч.л. кунжутної олії. Додайте цю суміш до гарбуза у духовку і запікайте до готовності (гарбуз стане м`яким).

- чистий шпинат полийте лимонним соком та розкладіть його на деко до гарбуза на 1 хвилину запікання.

- витягніть деко та дайте гарбузу охолонути.

Гарбузове варення з апельсином

Вам знадобиться:

  • гарбуз — 1 кг
  • цукор — 1 кг
  • апельсин — 2 шт

Спосіб приготування:

- наріжте гарбуз кубиками, а апельсини скибками.

- засипте у каструлю гарбуз, апельсин та цукор і залиште на 3 години (гарбуз та апельсин віддадуть сік, так утвориться сироп).

- доведіть до кипіння і варіть впродовж 5 хв. Дайте варенню охолонути та через 3 години повторіть процес варіння.

- готове варення розкладіть у банки.

Смачного!

Добавить коментарий